Ontharing vrouwen: voorbereiding

 

Jouw epilatie voorbereiden

 • Suikerontharing en de effectiviteit van haren verwijderen lukt beter op gehydrateerde benen. Op regelmatige basis een goede bodylotion gebruiken is dus aan te raden.
 • Alsook op regelmatige basis een bodyscrub gebruiken zorgt ervoor dat je ingegroeide haartjes of jeukende zones vermijdt.

48u voor de epilatie

Ongemakken tijdens en na het harsen kan je grotendeels voorkomen met een goede voorbereiding:

 • Scrub je huid ten laatste 48u voor de epilatie zodat je haartjes alvast wat meer rechtop gaan staan en het suikeren gemakkelijker verloopt.
 • Vermijd, alvorens je komt het gebruik van producten met AHA- zuren, vette oliën of bodymelk.
 • Voor een goede epilatie is het belangrijk dat de haartjes een halve à een centimeter lang zijn (ongeveer 14 dagen laten groeien). Zo zal het ontharen minder pijnlijk zijn en vlotter verlopen.

Tijdens de epilatie

Suikerontharing is een zachte en effectieve methode om alle delen van het lichaam te ontharen. Met behulp van de 100% natuurlijke Alexandria suikerpasta worden de haren verwijderd. Deze manier van ontharen is minder pijnlijk daar suiker de huid zachter maakt. Hierdoor treden geen beschadigingen of allergische reacties op. Eveneens worden de dode huidcellen gepeeld bij suikerontharing. Zo komen ingegroeide haren aan de oppervlakte en worden deze verwijderd. Uiteindelijk leiden de behandelingen tot sterk verminderde haargroei. Na de epilatie wordt je huid met een op jouw huid aangepaste en kalmerende crème ingesmeerd.

Na de epilatie

Ook de eerstvolgende uren na het harsen is een goede bescherming van de geëpileerde huid belangrijk.

 • Je doucht je best alleen met water na het epileren.
 • Een pas geëpileerde huid verdraagt geen warmte. Vermijd daarom ook de eerste 48u een warm bad, een sauna, een intensieve workout of aansluitende kledij.
 • Heb je jeuk of irritaties? Vermijd je huid te verwennen in de eerste 48u met voedende parfurmerende crèmes waarin AHA-zuren zitten. Je huid is namelijk extra gevoelig en zo voorkom je ook ingegroeide haartjes. Ons merk heeft aangepaste crèmes om dagelijks op de onthaarde zones te gebruiken als aftercare voor thuis.
 • Na twee dagen is het een goed idee om je huid een peeling te geven, want ook dat voorkomt dat haartjes in je huid groeien. Herhaal deze peeling regelmatig. ( Best 2 x per week )
 • Vermijd eveneens de zon of de zonnebank. Kan je dit niet vermijden, kies dan een zonneproduct met een hoge beschermingsgraad.
 • Gelieve een natuurlijke deodorant te gebruiken na suikerontharing van de oksels.
 • Het wordt afgeraden om tussen 2 behandelingen door, zelf enige vorm van ontharen uit te voeren. Dit heeft een negatief effect op ons te bereiken resultaat.

Afspraak maken

 

Ontharing mannen: voorbereiding

Als ervaren suikerontharingsspecialiste ga ik geen uitdaging uit de weg. Ik volgde een extra opleiding om ook jou, als man, te ontharen. Naast de traditionele epilaties, kan je bij ons ook terecht voor intieme wax.

Wil jij graag als man jouw borst/rug/benen laten ontharen?

Jouw epilatie voorbereiden

 • 1u voor je langskomt voor de suikerontharing neem je thuis een douche en was je je met zeep.
 • Best trim je je haren voor je bezoek (7mm). De ontharing is dan minder pijnlijk en nadien heb je minder last van irritatie.
 • Neem een gewassen en gestreken (liefst katoenen) T-shirt mee, zodat je deze na de behandeling kan aantrekken. We raden synthetische stoffen en te strakke T-shirts af.

Na de epilatie:

Een pas geëpileerde huid verdraagt geen warmte. Vermijd daarom ook de eerste 24u een warm bad, een sauna, een intensieve workout of aansluitende kledij.
Gebruik tussen de suikerontharingen een zachte scrub. Zo blijft de huid zacht en is er minder kans op haartjes die gaan ingroeien.
De kans bestaat dat jouw huid geïrriteerd geraakt na de suikerontharing. Mannen hebben namelijk heel dikke haarwortels. De follikel waaruit het haartje verwijdert is, blijft nog 24u open staan. Ververs daarom ook je lakens voor je naar bed gaat, want hier kan nog zweet inzitten van de voorbije nachten.

Tips bij de intieme wax*:

 • Gelieve ervoor te zorgen dat je haargroei minimum 3 à 4 weken lang is na het scheren of harsen.
 • Om ons werk goed te kunnen doen vragen we steeds wat assistentie en geduld van de klant zodat wij ons werk heel precies kunnen uitvoeren.
 • Een nieuwe afspraak wordt het best (ten laatste) terug ingepland om de 5 à 6 weken.
 • Eens je start met suikerontharing, wordt er gevraagd om tussendoor niet meer te scheren. Wel kan je scrubben en smeren met de door ons geadviseerde producten.
 • Een goede aftercare thuis zal ervoor zorgen dat je huid gladder en zachter zal aanvoelen, minder gaat jeuken en er minder ingegroeide haartjes zullen zijn.

Afspraak maken

*Deze behandeling wordt enkel gedaan met respect voor de schoonheidsspecialiste en heeft niks met erotiek te maken. Klanten met andere bedoelingen zullen onmiddellijk verzocht worden om het instituut te verlaten. Enkel zo gaan we een fijne samenwerking tegemoet.

 

Prijzen epilatie vrouwen

 

Wenkbrauwen- bovenlip € 17/ 14
Wenkbrauwen hermodelleren + bovenaan € 20
Wenkbrauwen + bovenlip € 28
Wenkbrauwen + bovenlip + kin € 32
Bovenlip – wangen – kin € 32
Volledig gelaat / hals € 37 / € 39
Neus / oren/ wenkbrauwen knippen € 9
Onder – of bovenbenen € 35
Oksels € 22
Armen € 35
Volledige benen € 71
Volledige benen/ bikinilijn € 75
Bikinilijn ( zijkanten ) € 22
Bikinilijn ( zijkanten + bovenaan ) € 25
Brazillian + aars € 40 / € 44

Afspraak maken
 

Prijzen epilatie mannen

 

Gelaat- neus € 9
Gelaat- oren € 15
Armen € 39
Rug € 45
Rug + schouders € 54
Borst € 45
Buik € 22
Volledige benen € 75
Voeten € 13
Oksels € 22
Volledige benen + boykini € 95
Intiem boykini liesplooi € 33
Intiem boyzillian full wax € 65
Intiem zitvlak (+ aars) € 79
Intiem boyzillian+ zitvlak € 75

Afspraak maken